ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Στο χώρο αυτό θα βρείτε συγκεντρωμένα κυρίως μαθήματα Πληροφορικής για ορισμένες εφαρμογές των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που αφορούν κυρίως τη χρήση τους στο σχολείο.
Μπορείτε να επιλέξετε ένα άρθρο (ανάρτηση) από το δεξιό μέρος της ιστοσελίδας είτε μέσω των ετικετών, είτε πληκτρολογώντας μια λέξη στο πλαίσιο της αναζήτησης, είτε επιλέγοντας από τη λίστα με τις δημοφιλείς αναρτήσεις.

Δημιουργία εγγράφου στο "σύννεφο" της google

ένα έγγραφο στα "σύννεφα"

Δημιουργία εγγράφου στο Drive

  • Τι είναι το Drive της Google;
Το Drive είναι ο αποθηκευτικός χώρος που μας δίνει η Google όταν έχουμε ένα λογαριασμό χρήστη των υπηρεσιών της. 
  • Τι μπορώ να αποθηκεύω στο Drive;
Σ' αυτόν το χώρο μπορούμε να αποθηκεύουμε ό,τι αρχεία θέλουμε είτε "ανεβάζοντάς"  τα εκεί (Μεταφόρτωση) από τον υπολογιστή μας είτε δημιουργώντας τα απ' ευθείας στο drive με τις εφαρμογές που διαθέτει online η google ("Δημιουργία" στ' αριστερά της οθόνης του drive).
  • Τι είδους αρχεία μπορώ να δημιουργήσω online, με εφαρμογές της Google;
 Με τις εφαρμογές που μας παρέχει το drive μπορούμε να δημιουργήσουμε:
α) Έγγραφα κειμένου (όπως το Word), 
β) Φύλλα υπολογισμών (όπως το Excel), 
γ) Παρουσιάσεις (όπως το Power point), 
δ) Σχέδια, 
ε) Φόρμες - ερωτηματολόγια.
Μπορώ ακόμα να επιλέξω και κάποιες άλλες εφαρμογές της Google ή άλλων κατασκευαστών (Apps Marketplace) εφόσον κρίνω ότι μου χρειάζονται και να τις εγκαταστήσω εμπλουτίζοντας το μενού "Δημιουργία" του drive.
  • Τι σημαίνει ότι το drive της google και οι εφαρμογές του είναι στο "σύννεφο";
Σημαίνει δύο πράγματα: α) ο χώρος του drive και οι εφαρμογές του ΔΕΝ βρίσκονται στον υπολογιστή μας αλλά σε κάποιον άλλο υπολογιστή (ή υπολογιστές) που βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο και 
β) ότι σ' αυτό το drive, στις εφαρμογές του και τα έγγραφα που δημιουργώ εκεί, έχω πρόσβαση και επεξεργασία από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου μέσω ενός υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο.
  • Τι πλεονεκτήματα μου δίνει αυτή η απομακρυσμένη διαχείριση χώρου αποθήκευσης και εργασίας;
α) Κατ' αρχή όταν βρίσκομαι σε χώρο στον οποίο έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο τότε έχω άμεση πρόσβαση στα αρχεία μου και σε αρκετές εφαρμογές για να τα επεξεργαστώ.
β) Έπειτα υπάρχει η δυνατότητα της "κοινής χρήσης" των αρχείων μου με άλλους χρήστες. Έτσι μπορώ να ορίσω αν σε ένα έγγραφό μου θα έχει πρόσβαση κάποιος τρίτος ώστε  να το προβάλει και να το δει ή ακόμα και να μπορεί να το επεξεργαστεί. Αυτό είναι ιδανικό για συνεργατικές δραστηριότητες επάνω σε τέτοιου είδους κοινόχρηστα έγγραφα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου