ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Στο χώρο αυτό θα βρείτε συγκεντρωμένα κυρίως μαθήματα Πληροφορικής για ορισμένες εφαρμογές των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που αφορούν κυρίως τη χρήση τους στο σχολείο.
Μπορείτε να επιλέξετε ένα άρθρο (ανάρτηση) από το δεξιό μέρος της ιστοσελίδας είτε μέσω των ετικετών, είτε πληκτρολογώντας μια λέξη στο πλαίσιο της αναζήτησης, είτε επιλέγοντας από τη λίστα με τις δημοφιλείς αναρτήσεις.

Google Drive και έγγραφα

Τι είναι το Google Drive;

Το Google Drive είναι υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων που παρέχεται από την Google, κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου του 2012, και επιτρέπει τη χρήση αποθηκευτικού νέφους, τον διαμοιρασμό αρχείων και την συνεργατική επεξεργασία από τους χρήστες. Τα αρχεία που μοιράζονται δημόσια στο Google Drive μπορούν να αναζητηθούν με μηχανές αναζήτησης.
Το Google Drive είναι το "σπίτι" των Google Docs, μια σουίτας γραφείου με εφαρμογές παραγωγικότητας, που προσφέρει την συνεργατική επεξεργασία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων και άλλων. (από τη Βικιπαίδεια  http://el.wikipedia.org/wiki/Google_Drive)

ένα έγγραφο στα "σύννεφα"

 • Τι μπορώ να αποθηκεύω στο Drive;

Σ' αυτόν το χώρο μπορούμε να αποθηκεύουμε ό,τι αρχεία θέλουμε είτε "ανεβάζοντάς"  τα εκεί (Μεταφόρτωση) από τον υπολογιστή μας είτε δημιουργώντας τα απ' ευθείας στο drive με τις εφαρμογές που διαθέτει online η Google ("Δημιουργία" στ' αριστερά της οθόνης του Drive).
 • Τι είδους αρχεία μπορώ να δημιουργήσω online, με τις εφαρμογές της Google;

    Με τις εφαρμογές που μας παρέχει το Drive μπορούμε να δημιουργήσουμε:
  α) Έγγραφα κειμένου (όπως το Word), 
  β) Φύλλα υπολογισμών (όπως το Excel), 
  γ) Παρουσιάσεις (όπως το Power point), 
  δ) Σχέδια
  ε) Φόρμες - ερωτηματολόγια.
  Μπορώ ακόμα να επιλέξω και κάποιες άλλες εφαρμογές της Google ή άλλων κατασκευαστών (Apps Marketplace) εφόσον κρίνω ότι μου χρειάζονται και να τις εγκαταστήσω εμπλουτίζοντας έτσι το μενού "Δημιουργία" του drive.
 • Τι σημαίνει ότι το Drive της Google και οι εφαρμογές του είναι στο "σύννεφο" (νέφος);

   Σημαίνει δύο πράγματα: α) ο χώρος του Drive και οι εφαρμογές του ΔΕΝ βρίσκονται στον υπολογιστή μας αλλά σε κάποιον άλλο υπολογιστή (ή υπολογιστές) που βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο και
  β) ότι σ' αυτό το Drive, στις εφαρμογές του και τα έγγραφα που δημιουργώ ή αποθηκεύω εκεί, έχω πρόσβαση και επεξεργασία από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου μέσω ενός υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο.
 • Τι πλεονεκτήματα μου δίνει αυτή η απομακρυσμένη διαχείριση χώρου αποθήκευσης και εργασίας στο Google Drive;

   α) Όταν βρεθώ σε χώρο στον οποίο έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο τότε έχω άμεση πρόσβαση στα αρχεία μου και σε αρκετές εφαρμογές για να τα διαχειριστώ και να τα επεξεργαστώ.
  β) Υπάρχει η δυνατότητα της "κοινής χρήσης" των αρχείων μου με άλλους χρήστες. Έτσι μπορώ να ορίσω αν σε ένα έγγραφό μου θα έχει πρόσβαση κάποιος τρίτος ώστε  να το προβάλει και να το δει ή ακόμα και να μπορεί να το επεξεργαστεί σε ίδιο ή διαφορετικό χρόνο με εμένα. Αυτό είναι ιδανικό για συνεργατικές δραστηριότητες επάνω σε τέτοιου είδους κοινόχρηστα έγγραφα.
 • Υπάρχει κάτι ακόμα σημαντικό που πρέπει να γνωρίζω;

   Υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσω την εφαρμογή Google Drive και σε όποιον υπολογιστή εργάζομαι, δηλαδή τοπικά. Δημιουργείται έτσι στον υπολογιστή μου ένας χώρος αποθήκευσης ο οποιος συγχρονίζει αυτόματα το περιεχόμενό του με τον Drive του "νέφους".  Ό,τι αρχείο αποθηκεύω εκεί "ανεβαίνει" αμέσως και στο απομακρυσμένο Drive, με αποτέλεσμα να το έχω διαθέσιμο από παντού Διαδικτυακά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου