ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

Στο χώρο αυτό θα βρείτε συγκεντρωμένα κυρίως μαθήματα Πληροφορικής για ορισμένες εφαρμογές των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που αφορούν κυρίως τη χρήση τους στο σχολείο.
Μπορείτε να επιλέξετε ένα άρθρο (ανάρτηση) από το δεξιό μέρος της ιστοσελίδας είτε μέσω των ετικετών, είτε πληκτρολογώντας μια λέξη στο πλαίσιο της αναζήτησης, είτε επιλέγοντας από τη λίστα με τις δημοφιλείς αναρτήσεις.

Εξειδίκευση σχεδιασμού (1)

Εξειδικεύοντας το σχεδιασμό, θα ξεκινήσουμε με τη χρήση των τεχνολογιών από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και θα συν-εργαστούμε στις παρακάτω εφαρμογές:
 • Κατ' αρχή θα κάνουμε χρήση - εξάσκηση του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (email) με εστίαση στις δυνατότητες οργάνωσης των emails που λαμβάνουμε, αλλά και της δυνατότητας για άμεση επικοινωνία - συζήτηση (chat) που μας παρέχει.
 • Θα δημιουργήσουμε Ημερολόγια τα οποία θα κοινοποιήσουμε σε συναδέλφους και μαθητές για να γνωρίζουν το σχεδιασμό μας για ένα θέμα - εργασία.
 • Θα δημιουργήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε  Ιστολογία (Blogs) για πληροφόρηση, αλληλεπίδραση και συνεργασία με τους μαθητές μας. 
 • Θα δημιουργήσουμε online ερωτηματολόγια ώστε να συλλέξουμε από τους μαθητές μας πληροφορίες, που εμείς θα καθορίσουμε, και θα επεξεργαστούμε κατόπιν.
 • Θα δημιουργήσουμε (ως  μαθητές) ηλεκτρονικά τετράδια και στη συνέχεια θα σχολιάσουμε ως εκπαιδευτικοί και θα κάνουμε παρατηρήσεις για ανατροφοδότηση.
 • Θα δημιουργήσουμε ομάδες συνεργασίας εκπαιδευτικών - μαθητών και θα εργαστούμε επάνω σε εκπαιδευτικά προγράμματα.
 • Θα δημιουργήσουμε προσωπικό ηλεκτρονικό κατάλογο μαθητών.
 • Και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή εσείς θα σκεφτείτε και θα προτείνετε μπορούμε να διαπραγματευτούμε. 
 • Η δράση αυτή στην οποία συμμετέχουμε όλοι μας είναι εντελώς πειραματική και ανοικτή σε ιδέες - προτάσεις και η επιτυχία της στηρίζεται αποκλειστικά στη διάθεση και τη συνεργασία μας.
Τα παραπάνω θα τα υλοποιήσουμε έχοντας άλλοτε το ρόλο του μαθητή και άλλοτε του εκπαιδευτικού για να πειραματιστούμε και να προετοιμαστούμε ως το Σεπτέμβρη.

Να επισκέπτεστε αυτό το Blog τόσο για πληροφόρηση όσο και για την ενεργή συμμετοχή σας  σ' αυτό. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας :-)

1 σχόλιο:

 1. Ωραία. όπως βλέπεις ήδη αρχίσαμε να εφαρμόζουμε στην πράξη αυτά τα σχέδια δράσης. Καλή μας συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή